Article

La FNEC mostra la seva preocupació pel menyscabament del català a la Universitat Politècnica de Catalunya

per
Coordinadora Nacional
16/5/2023

Darrerament, l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) ha enviat correus electrònics adreçats als estudiants en català i castellà, tot deixant de banda l’anglès, en el context d’emergència lingüística en què ens trobem. Mentrestant, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a les xarxes, assegura que el català és “llengua oficial pròpia i vehicle d’expressió normal” i l’anglès, “llengua internacional”, quan ni tan sols l’utilitza per a comunicar-se amb la comunitat universitària.

Davant aquests fets, volem denunciar la manca de compromís amb la llengua catalana per part de l'ETSETB i la subdirectora de Planificació d’Estudis i Qualitat, Alba Pagès, ara candidata a la direcció de l’Escola. La FNEC insta als òrgans competents a fer ús exclusiu del català en les comunicacions internes, tal com va aprovar el Claustre de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) el curs passat, a proposta del nucli de la FNEC a la UPF, i que volem estendre a la resta d'universitats del país.

També reclamem que la UPC estableixi uns criteris efectius en matèria d’ordenació lingüística: només així podrem blindar el català i assegurar que totes les Escoles en fan un ús responsable i coherent.

En darrer lloc, animem a tots els estudiants a denunciar qualsevol vulneració lingüística i qualsevol situació que posi en perill la llengua catalana. A la universitat, en català!