Article

La FNEC es persona al TSJC per representar els estudiants i defensar la nostra llengua davant de la sentència del 25% de castellà

per
Martí Bravo i Navarro
18/5/2022

La Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya es persona en el procediment de la sentència sobre el 25% de castellà a les escoles de Catalunya. Ens personem en qualitat de representants dels estudiants, els principals afectats per la sentència i la seva execució forçosa. 

Ens sumem al front judicial comú de les entitats en defensa de la llengua catalana, d'acord amb els nostres valors fundacionals de protecció i promoció del català a l'educació i la nostra lluita de dècades per defensar els drets dels estudiants del nostre país. 

Tanmateix, l'acció legal per part de la FNEC i d'altres entitats per la llengua no ha de treure el focus de la responsabilitat del Govern i del Parlament, representants dels ciutadans de Catalunya i que com a tals han de vetllar per l'aplicació veritable de la immersió lingüística, un consens de país amb ampli suport popular i polític. 

La interlocutòria que exigeix la execució forçosa de la sentència, a més a més, planteja un gran problema als estudiants de totes les edats d’aquest país, ja que exigeix canviar la llengua de docència de les assignatures a menys d’un mes de acabar el curs escolar a tots els centres, afectant de forma severa l’aprenentatge i la qualitat de la nostra educació.  

Cridem a la resta de sindicats i entitats juvenils, així com a la resta dels estudiants d'instituts, escoles i Universitats a prendre consciència del moment greu que viu la llengua catalana, els nostres drets i la nostra nació: organitzem-nos i lluitem! La FNEC és la casa de tots els estudiants que a partir del reconeixement de Catalunya com a Nació volen fer xarxa i treballar per la defensa del català i per un sistema educatiu a l’alçada del que el país mereix.