Article

Comunicat en relació la possibilitat que els alumnes de primer curs puguin tenir activitat presencial reduïda a partir del 15 de febrer.

per
Marc Ledesma
18/5/2022

Tenint en compte el comunicat de la direcció de la Universitat Pompeu Fabra del dia 5 de febrer, el nucli de la FNEC a la UPF volem expressar la nostra visió positiva vers el treball d’intentar tornar, progressivament, a la normalitat tot iniciant el règim de classes semipresencials per a l’alumnat de primer a partir del dia 15 de febrer.

Tanmateix, considerem que malgrat que és una bona iniciativa, ara no és el millor moment per implementar-la perquè, tal com veiem dia rere dia, la situació epidemiològica segueix sent greu. A l’octubre la nostra universitat va decidir iniciar el curs amb el règim semipresencial, però just poques setmanes després de començar, a mesura que les dades empitjoraven, es van haver d’adaptar tots els recursos didàctics per a la docència en línia i fins i tot els sistemes d’avaluació, fet que va afectar negativament el correcte seguiment de les assignatures.

Per això exigim que s’estableixin una sèrie de mesures i protocols clars per a una docència semipresencial segura i estable:

  1. Els alumnes no haurien d’estar obligats a assistir presencialment a les classes, especialment aquells que tenen persones de risc al seu voltant i podrien veure afectada la seva seguretat per a la tornada a les aules.
  2. En línia amb la transició tecnològica i tal com estan fent altres universitats del país, s’ha de garantir que aquelles persones que optin per no assistir a les classes puguin fer un seguiment de les sessions telemàticament i participar virtualment de les sessions presencials.
  3. Les mesures que s’adoptin cal que tinguin en compte la situació de tots aquells estudiants d’arreu del territori que per assistir a les classes presencials s’han de desplaçar diàriament a la capital, o han d’allotjar-se en residències universitàries o pisos d’estudiants.

Creiem que cal tornar a la normalitat com més aviat millor, però en vista de l’evolució de la situació actual, exigim garanties per un retorn que no comprometi la salut de la comunitat universitària i llurs famílies, i alhora asseguri una docència de qualitat per assegurar el progrés acadèmic de tothom.

6 de febrer del 2021, nucli de la FNEC de la UPF