Catosfera


La FNEC

La Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya és una organització estudiantil amb més de 80 anys d'història que es troba implantada a la majoria de les universitats del país per col•laborar, des dels centres de coneixement, a fer de Catalunya un dels millors països del món. A la FNEC ens motiva treballar pels drets i deures dels estudiants sense fer-ho incompatible a la busca d'un sistema educatiu capdavanter i competitiu basat en la cultura de l'esforç. Avui, com ahir, la FNEC està integrada per estudiants que creuen que una Catalunya de futur passa inevitablement per la consecució d'un Estat propi i independent.

A la FNEC volem integrar totes aquelles sensibilitats al si de l'àmbit estudiantil que tenen Catalunya com a marc referencial i que, alhora, els motiva la idea de treballar pels estudiants i fer propostes per contribuir a millorar el conjunt del nostre sistema.


Història

La FNEC va ser fundada l'any 1932 per un grup d'estudiants nacionalistes catalans i en poc temps va convertir-se en el sindicat estudiantil més representatiu del país, agrupant la major part d'associacions d'ensenyament superior de l'època.

La victòria franquista de 1939 i la conseqüent repressió polìtica va forçar a l'exili a molts dels seus militants i la FNEC va quedar desfeta de facto. Des de l'exili i la clandestinitat, els membres de la FNEC van mantenir viva la flama catalanista fins que, l'any 1985, i amb la democràcia ja consolidada, un grup de joves universitaris van decidir reactivar el sindicat al conjunt del sistema educatiu. La FNEC va viure un procés de creixement als anys 80 i 90 fins a consolidar-se com a una de les organitzacions de referència de les facultats d'arreu del país.


giny
Servei Civil Internacional Catalunya
Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya
Seu Nacional
c/ Galilieu 261 entresòl dreta, 08028 Barcelona
Telèfon i fax: 934 546 174, email: fnec@fnec.cat
Contacte