Catosfera


Divendres, 30 de novembre 20:00h de 2012

Celebració dels 80 anys en un emotiu acte amb Maria del Mar Bonet

Commemoració a la UB amb el periodista Quico Sallés i la degana d'Economia Elisenda Paluzie

La FNEC ha celebrat aquest dijous un acte a la Universitat de Barcelona per commemorar el seu 80è aniversari, d'ençà la seva fundació l'any 1932 a l'edifici central d'aquesta universitat. L'acte ha culminat amb tres peces de la cantautora Maria del Mar Bonet i ha estat presentat pel periodista Quico Sallés. La degana d'Economia de la UB i presidenta de l'associació d'exmembres (Club FNEC), Elisenda Paluzie, el Rector de la UB, Dídac Ramírez, el secretari d'Universitats, Antoni Castellà, i el president de la FNEC, Aitor Pérez Codorniu, han fet els parlaments.

A la seva presentació, Sallés ha aprofitat per destacar la cadena de patriotes que ha anat formant la FNEC, mentre que al seu torn Elisenda Paluzie ha dit que espera que ben aviat l'utopia que defensava des de la FNEC i que ja no ho és, la independència de Catalunya, es faci ben aviat realitat.

Per la seva banda, Castellà ha remarcat que el gran valor que té la FNEC és ser un sindicat no lligat a cap partit sinó al país, i ha desitjat que el dia que la FNEC celebri el centenari ja ho faci a un país lliure, sobirà i independent.

Al seu torn, el Rector Dídac Ramírez ha recordat el seu compromís amb el dret a l'autodeterminació de Catalunya, un dels motius ples quals la FNEC li va donar suport a la segona volta de les eleccions a la Rectoria, i ha dit que "si hi hagués una associació d'amics de la FNEC encara que no n'haguessin estat membres, compteu-m'hi, sóc de la família".

El president de la FNEC, Aitor Pérez Codorniu, ha recordat els moments més crítics de l'associació, ara fa 3 anys, quan encara no estava assegurat el relleu, i els ha contraposat amb els bons moments actuals, en els quals la FNEC és l'associació majoritària al Claustre de la UPF, la segona al de la URV i la tercera al de la UB.

Actuació de Maria del Mar Bonet

La cantautora Maria del Mar Bonet ha donat més emotivitat a l'acte després de felicitar l'organització per l'aniversari, "ara que el país tant us necessita", i ha cantat "Lo pi de Formentor", "Què volen aquesta gent?" i "Els Segadors", aquesta última amb el públic d'acompanyant, que s'ha posat dret. L'acte ha acabat entre crits d'independència.

L'esdeveniment no ha pogut comptar amb la presència d'un dels seus exmembres, el president d'ERC, Oriol Junqueras, que s'ha excusat via Twitter per la coincidència de l'acte amb un plenari a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, del qual n'és alcalde. L'eurodiputat Ramon Tremosa, també antic membre, sí que hi ha estat present.

Un llibret de record pel futur

Tremosa ha estat partícep del llibret de recull d'experiències d'exmembres que la FNEC ha aprofitat per presentar a l'acte. Altres personalitats com Carles Torrecilla, Emili Valdero i David Madí també en formen part.

Aprofitant l'efemèride, la FNEC ha llençat avui la seva nova pàgina web, i ha encetat l'etapa d'un nou logotip, sorgit de la redefinició de l'anterior, mantenint-ne l'essència però modernitzant-ne les formes i adaptant-lo als nous temps.


giny
Servei Civil Internacional Catalunya
Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya
Seu Nacional
c/ Galilieu 261 entresòl dreta, 08028 Barcelona
Telèfon i fax: 934 546 174, email: fnec@fnec.cat
Contacte