Catosfera


Dimecres, 25 d'abril 22:00h de 2012

La FNEC compleix 80 anys

La Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya compleix avui, 26 d'abril de 2012, el seu 80è aniversari després que fos fundada l'any 1932 com a resultat de la confluència de vàries associacions d’estudiants nacionalistes de la República.

El primer president fou Joaquim Granados i Borrell. Vinculada ideològicament en aquells anys a moviment catalanistes de tota mena, com ara Acció Catalana, Estat Català i a Esquerra Republicana de Catalunya, la FNEC es va estendre a d'altres ciutats i pobles i mantingué contactes estrets amb l'Agrupació Valencianista Escolar, l'Associació per la Cultura de Mallorca i l'Associacion Generala d'Estudiants, de Montpeller, de filiació occitanista.

El 1940 va participar a la creació del Front Nacional de Catalunya, a la que va aportar molts militants joves, i durant el franquisme es va mantenir com a associació d'estudiants a la clandestinitat. El 1986 es va reconstituir gràcies al poeta Josep Vicenç Foix. 

La FNEC celebra el seu aniversari en un dels moments més àlgids de la seva història recent, en haver guanyat per majoria les eleccions claustrals a la UPF del març de 2012 i haver quedat segona força a la URV, a l’espera dels resultats de les que avui es celebren a la UB. La FNEC ha manifestat que viu aquesta data històrica recordant el llegat dels qui els han precedit, especialment els membres històrics recentment traspassats, Víctor Torres i Heribert Barrera, i que tenen posades a l’horitzó “les seves mateixes il·lusions”.giny

giny
Servei Civil Internacional Catalunya
Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya
Seu Nacional
c/ Galilieu 261 entresòl dreta, 08028 Barcelona
Telèfon i fax: 934 546 174, email: fnec@fnec.cat
Contacte