Catosfera


Dimecres, 28 de març 12:00h de 2018

CONTRA LA REPRESSIÓ, DEFENSEM LA REPÚBLICA


Durant els últims mesos, hem vist com s’han anat buscant vies per desencallar la situació que només han aconseguit un retrocés per part de l’independentisme i un increment constant de repressió per part de l’estat. Enfront a aquesta situació antidemocràtica, lamentem que encara no s’hagi definit una estratègia clara i efectiva entre els partits independentistes. És imprescindible que tots junts exercim la desobediència al règim del 78. En conseqüència i com a primer pas, el Parlament, exercint la sobirania que li ha cedit el poble a les urnes, ha d’investir de nou a Carles Puigdemont i Casamajó com a President de la Generalitat de Catalunya.

Estem d’acord en què cal fer front a la repressió que l’estat espanyol exerceix ja sigui per la via judicial, policial o de l’article 155; però això en cap cas ens ha de desviar del nostre objectiu. Per aquest motiu, no ens adherim a iniciatives com la del comunicat de diferents entitats juvenils que, malgrat compartir-ne el contingut i continuar col·laborant amb elles colze a colze , considerem de mínims i insuficient. No hi ha cabuda possible en un país en què els seus sectors de la societat suposadament progressistes no alcen la veu o directament ens ignoren. El nostre deure i el dels nostres representants polítics és fer realitat el mandat democràtic de l’1-O.

Fem una crida a seguir les mobilitzacions de forma permanent que convoquin l’ANC, Òmnium i els CDR; en què s’han d’incloure accions reivindicatives, manifestacions i preses del control del territori; seguint sempre els principis de resistència pacífica per evitar agressions i actes vandàlics que deslegitimin la nostra lluita. Des d’aquí, també instem als estudiants i a tota la comunitat universitària a estar a l’alçada del moment tal i com vam estar-ho el 2017. Per últim però no menys important, ens dirigim als sindicats i a altres entitats amb una petició de convocatòria de vaga general per no normalitzar els fets que estem vivint.

Per acabar, el segrest dels actuals presos polítics i l’exili de part del govern i dues diputades no pot ser en va. Aprofitem aquest comunicat per enviar-los el nostre escalf i suport. Ens trobem en una situació de xantatge que no se soluciona cedint sinó implementant la República. Continuem sent víctimes però això no ens ha de portar al victimisme. Ens volen amb el cap cot i no ho permetrem!

Visca la República i Visca Catalunya!


 
Barcelona, 28 de març de 2018


giny
Servei Civil Internacional Catalunya
Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya
Seu Nacional
c/ Galilieu 261 entresòl dreta, 08028 Barcelona
Telèfon i fax: 934 546 174, email: fnec@fnec.cat
Contacte