Catosfera


Dijous, 6 d'abril 18:30h de 2017 Notícies,Comunicats

LA FNEC CELEBRA EL SEU XVI CONGRÉS NACIONAL I RENOVA LA COORDINADORA

El passat divendres dia 31 de març, la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya (FNEC) va celebrar el seu XVI Congrés Nacional a fi de renovar la seva coordinadora nacional.

En aquest sentit, en el Congrés, l’actual president de la FNEC va exposar l’informe de gestió del mandat tot remarcant dos aspectes: el primer, la necessitat d’expansió de l’organització, a fi de consolidar la base d’afiliats i assegurar el relleu en l’entitat i, el segon, l’inici dels actes del 85è aniversari de la FNEC el passat més de febrer amb la festa universitària que es va celebrar als jardins del Campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Aquesta, va ser un èxit de participació i va permetre donar a conèixer la FNEC a aquells sectors de la comunitat universitària que no sabien qui érem o per quines causes treballem.

A més, va celebrar també els bons resultats electorals tant a la UPF –on es continua com a primera força al claustre, empatat amb dues altres associacions- com a la UB. I, finalment, també va remarcar el gran èxit de convocatòria que va tenir la conferència organitzada amb el M.H President Artur Mas titulada “Del 9N a l’Estat Propi”.

Aprovat l’informe de gestió, el secretari de finances va exposar l’informe econòmic, tot assegurant que l’entitat era solvent a mig termini però que calia replantejar-se el finançament a llarg termini. El seu informe també es va aprovar per assentiment.

Finalment, el Congrés va acabar amb la presentació de candidatures per a la Coordinadora Nacional. En aquest cas, es va presentar una candidatura continuista i de consens, amb dimensions més reduïdes per guanyar en agilitat en la presa de decisions, i que s’ha marcat tres objectius: en primer lloc, ser un referent en la campanya estudiantil del Sí al Referèndum d’Independència del proper mes de setembre; en segon lloc, continuar defensant la llengua i l’autonomia universitària en el si de les universitats catalanes; i finalment, desenvolupar i actualitzar el discurs de l’organització, tot organitzant un procés participatiu que culmini amb l’elaboració d’un llibre blanc de la FNEC on s’hi exposin els pilars ideològics de l’entitat, amb cura i precisió.

Amb la votació favorable de la candidatura (de la qual els coordinadors de cada universitat en són membres nats), que us detallem a continuació, va cloure el Congrés.

President: David Trepat

Secretari General: Gerard Ferrer

Secretari de Finances: Jordi Pallaruelo   Adjunt: Roger Davins

Secretari d’Organització: Marc Llurba

Secretari de Comunicació: Sergi Rodríguez

Secretari de Política Universitària: Oriol de Marcos

Secretari de Relacions Institucionals i Expansió: Lluís Boada

Vocal: Xavier Ibañez


giny
Servei Civil Internacional Catalunya
Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya
Seu Nacional
c/ Galilieu 261 entresòl dreta, 08028 Barcelona
Telèfon i fax: 934 546 174, email: fnec@fnec.cat
Contacte